fbpx

Οδηγός για αρχάριους για την έναρξη ενός καταστήματος Etsy: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το άνοιγμα ενός καταστήματος Etsy, μαζί με επιχειρηματικές ιδέες για τους πωλητές Etsy.

Εισαγωγή

Το άνοιγμα ενός καταστήματος Etsy είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα και να πουλήσετε τα προϊόντα σας, αλλά υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν ξεκινήσετε την πρώτη σας πώληση. Θα εξετάσουμε πολλά από όσα χρειάζεται να ξέρετε για την έναρξη ενός καταστήματος Etsy, από την επιλογή ονόματος για το κατάστημά σας, τη δημιουργία επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών και το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Επιλογή ονόματος για το κατάστημά σας στο Etsy

Όταν επιλέγετε ένα όνομα για το κατάστημά σας στο Etsy, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτή θα είναι η ταυτότητα της επιχείρησής σας. Αν προσπαθείτε να τραβήξετε την προσοχή των πελατών σε μια ήδη γεμάτη αγορά, τότε θέλετε κάτι σύντομο και αξέχαστο. Κάτι που ξεχωρίζει αλλά έχει και νόημα με το είδος των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε.

Μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε ένα όνομα:

• Βεβαιωθείτε ότι το όνομα δεν χρησιμοποιείται ήδη από άλλη επιχείρηση ή άτομο

• Χρησιμοποιήστε το όνομά σας ή μια παραλλαγή του (όπως ψευδώνυμα) εάν είναι δυνατόν

• Αποφύγετε τη χρήση αριθμών και παυλών στον τίτλο καθώς μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση κατά την αναζήτηση στο διαδίκτυο

• Μην χρησιμοποιείτε ειδικούς χαρακτήρες όπως emoji ή “&” σε οποιοδήποτε μέρος της διεύθυνσης URL, επειδή μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα με τους συνδέσμους

Τι προϊόντα να πουλήσετε

Εάν μόλις ξεκινάτε, είναι σημαντικό να αποφασίσετε τι είδους προϊόντα θέλετε να πουλήσετε στο κατάστημά σας στο Etsy. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αντικειμένων που μπορούν να πουληθούν στο Εtsy, όπως: χειροποίητα αντικείμενα, vintage είδη, είδη χειροτεχνίας κ.λπ. Εάν δεν γνωρίζετε ποια είδη προϊόντων είναι δημοφιλή τώρα μπορείτε να ελέγξτε τις τρέχουσες τάσεις στις διαδικτυακές πωλήσεις και μέσα από το ίδιο το Etsy αλλά και από άλλες ιστοσελίδες μέσα από μια γρήγορη αναζήτηση στο google.

Ανοίξτε έναν επιχειρησιακό τραπεζικό λογαριασμό και πιστωτική κάρτα

Ανοίξτε έναν επιχειρηματικό τραπεζικό λογαριασμό.

Ανοίξτε μια πιστωτική κάρτα για την επιχείρησή σας.

Χρησιμοποιήστε μια επαγγελματική πιστωτική κάρτα για όλα τα επαγγελματικά έξοδα.

Κρατήστε χωριστά τα προσωπικά και τα επιχειρηματικά οικονομικά.

Εάν ξεκινάτε ένα κατάστημα Etsy, τότε είναι σημαντικό να παρακολουθείτε όλα τα έξοδά σας, ώστε να μπορείτε να έχετε ακριβή οικονομικά αρχεία, να γνωρίζετε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας και να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις σχετικά με δαπάνες στο μέλλον.

Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό και παρακολουθήστε τα έξοδα

Τώρα που αποφασίσατε να ξεκινήσετε ένα κατάστημα στο Etsy, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό και να παρακολουθήσετε τα έξοδά σας. Αυτό μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της λειτουργίας της δικής σας επιχείρησης. Πρέπει να ξέρετε πόσα χρήματα βγάζετε και πού πηγαίνουν. Εάν τα έσοδα- έξοδα δεν βγαίνουν σωστά ή αν ξοδεύετε πάρα πολλά σε προμήθειες, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει ώστε η επιχείρησή σας να είναι επιτυχημένη.

Διαφημίστε το νέο σας κατάστημα Etsy στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αφού δημιουργήσετε το κατάστημά σας στο Etsy, ήρθε η ώρα να το προωθήσετε. Πολλοί άνθρωποι θα βρουν το κατάστημά σας στο Etsy.com αναζητώντας ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή κοιτάζοντας κατηγορίες που μπορεί να τους ενδιαφέρουν. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό να σας βρουν σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Twitter, το Instagram κ.λπ. Ακολουθούν λοιπόν μερικές συμβουλές:

• Δημιουργήστε μια σελίδα στο Facebook για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και προσκαλέστε όλους τους φίλους σας να σας ακολουθήσουν εκεί.

• Βεβαιωθείτε ότι όταν κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα του καταστήματός σας, μπορεί να εγγραφεί μέσω email, ώστε να μην χάνει καμία ενημέρωση σχετικά με νέα προϊόντα ή εκπτώσεις που προσφέρονται στο μέλλον.

• Μπορείτε επίσης να διαφημίσετε τα προϊόντα σας κατευθείαν στα Social Media.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξετε ένα κατάστημα Etsy, αλλά είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με μικρά βήματα και να αναπτύξετε σιγά σιγά όσο μαθαίνετε την επιχείρησή σας.

Για παράδειγμα, αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, ρωτήστε κάποιον που ξέρει περισσότερα για αυτό από εσάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε λάθη και θα διευκολύνει τη διαδικασία. Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το κατάστημά σας στο Etsy, από την ανάλυση ανταγωνισμού και την έρευνα προϊόντων έως μια ολοκληρωμένη ρύθμιση καταστήματος Etsy (συμπεριλαμβανομένων νομικών εγγράφων, οικονομικών, αποστολής, περιγραφών προϊόντων και λέξεων-κλειδιών, κ.λπ.) Επικοινωνήστε μαζί μας για να πάρετε προσφορά.

Συμπερασματικά

Το άνοιγμα ενός καταστήματος Etsy είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε στη βιομηχανία χειροποίητων ειδών. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε έναν τόνο χρημάτων εκ των προτέρων σε απόθεμα ή εξοπλισμό. Έχετε επίσης πρόσβαση σε όλα τα είδη εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις λειτουργίες σας καθώς αναπτύσσεστε (όπως εφαρμογές συνομιλίας πελατών και λογισμικό διαχείρισης αποθέματος). Το καλύτερο προσόν του Etsy; Υπάρχουν τόσοι καταπληκτικοί άνθρωποι που πουλάνε τα προϊόντα τους! Θα βρείτε τόνους έμπνευσης από συναδέλφους, καλλιτέχνες και τεχνίτες που μοιράζονται τις γνώσεις τους με ανθρώπους σαν τους εσάς.

Δείτε περισσότερα Άρθρα

Ας κρατήσουμε επαφή.

Εγγραφείτε στη λίστα email

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα