fbpx

Αξίζει να έχω website; – 7 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μία εταιρική ιστοσελίδα

Είναι απίθανο να πάτε οπουδήποτε αυτές τις μέρες χωρίς να σας πυρπολήσουν με ενθουσιώδη αιτήματα για να συνδεθείτε με εταιρίες στα κοινωνικά δίκτυα (social media). Στην εποχή του Instagram, του Facebook, του Twitter και του Google Business, είναι εύκολο να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι ίσως δεν χρειάζεστε πλέον ιστοσελίδα. Από τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις έως τους μεγάλους κολοσσούς, των 1500+ υπαλλήλων, επιχειρήσεις παντού αγκαλιάζουν την επανάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να χτίσουν ισχυρότερες καταναλωτικές σχέσεις και να εξελιχθούν στo μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα. Αλλά στον αγώνα για την εξεύρεση νέων τάσεων και εργαλείων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι επωνυμίες συχνά αφήνουν πίσω τους μια σημαντική διαδικτυακή παρουσία, τις ιστοσελίδες τους.

Μέσα σε όλη αυτήν τη διαδικασία, πολλές εταιρικές ιστοσελίδες έχουν παλαιωθεί με αποτέλεσμα να γίνουν βαρετές και κουραστικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν καν ιστοσελίδες, καθώς οι μικρές επιχειρήσεις προτιμούν όλο και περισσότερο την απλότητα και τη φθηνή τιμή δημιουργίας μιας σελίδας στο Facebook αντί για τη δημιουργία ή την ανακαίνιση μιας ιστοσελίδας. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, πιθανότατα σας έχει περάσει από το μυαλό ότι η ιστοσελίδα σας είναι σπατάλη χρημάτων και χρόνου και είναι πιο λογικό να εστιάσετε τις προσπάθειές σας αποκλειστικά στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία των χρηστών δείχνουν το αντίθετο.

Παρακάτω θα δείτε 7 λόγους για τους οποίους χρειάζεστε μια ιστοσελίδα ή εάν έχετε ήδη μια γιατί πρέπει να την ανανεώσετε:

  1. Οι πελάτες σας το περιμένουν. Παρόλο που οι άνθρωποι μπορούν όλο και περισσότερο να βρίσκουν τις πληροφορίες που χρειάζονται απευθείας από τα αποτελέσματα αναζήτησης ή μέσω των κοινωνικών δικτύων, οι περισσότεροι καταναλωτές αναμένουν από μια τοπική επιχείρηση να έχει ένα website. Περισσότερο από το 63% των καταναλωτών χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα της επιχείρησης για να αλληλεπιδράσουν με αυτήν.
  2. Χτίζει την αξία και την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας. Από το σχεδιασμό έως το περιεχόμενο και την εμπειρία των χρηστών, η ιστοσελίδα σας αποτελεί την καλύτερη εκπροσώπηση της επωνυμίας σας. Η ιστοσελίδα αφηγείται την ιστορία σας, εμφανίζει τα προϊόντα σας και παρέχει πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσετε σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αγοράς. Ενώ στους λογαριασμούς και στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων, είστε στο έλεος των δικών τους αποφάσεων σε θέματα σχεδιασμού και επωνυμίας. Επιπλέον, όλοι οι άλλοι ιστότοποι μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιλέξουν να αλλάξουν την εμφάνιση της ιστοσελίδας τους ή τις πολιτικές τους.
  3. Λαμβάνετε υψηλή απόδοση επένδυσης. Εξετάστε το κόστος των υπόλοιπων στρατηγικών μάρκετινγκ, όπως έντυπα φυλλάδια κ.λπ. και στη συνέχεια, συγκρίνετέ το με το κόστος σχεδιασμού μιας ιστοσελίδας. Είναι σχεδόν πάντα λογικό να επενδύσετε σε μια ιστοσελίδα.
  4. Οι σελίδες κοινωνικών δικτύων δεν είναι δικές σας. Εάν βασίζεστε αποκλειστικά σε ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων, τι θα συμβεί αν, ή καλύτερα όταν, αυτό το δίκτυο αλλάξει αλγόριθμους χωρίς προειδοποίηση, δημιουργήσει νέους κανόνες που ενδέχεται να περιορίσουν την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας, αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον των πελατών σας ή ακόμη και να εξαφανιστεί εντελώς; Ποιος θυμάται το MySpace ή το Friendster; Όταν οδηγείτε τους πελάτες σας στην δική σας ιστοσελίδα, έχετε και πάντα θα έχετε εσείς τον έλεγχο αυτών των παραγόντων.
  5. Δημιουργεί εμπιστοσύνη στην επωνυμία. Μια καλά σχεδιασμένη, φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα με ενημερωτικό, πλούσιο και ποιοτικό περιεχόμενο συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση της εμπιστοσύνης των πελατών. Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχονται και φεύγουν, η ιστοσελίδα σας πρέπει πάντα να είναι το κεντρικό σημείο εστίασης της διαδικτυακής σας παρουσίας, που συγκεντρώνει και ενώνει τα πάντα.
  6. Οι ανταγωνιστές σας έχουν ένα. Η ζούγκλα της google-αναζήτησης είναι σκληρή και χρησιμοποιώντας μια ιστοσελίδα, που είναι πλήρως βελτιστοποιημένη, θα βοηθήσει το SEO(search engine optimization – Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης)  ολόκληρης της διαδικτυακής παρουσίας σας. Οι ιστοσελίδες είναι σημαντικές για τη δημιουργία συνδέσμων, καθώς συνδέονται με όλους τους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα και το αντίστροφο. Και οι σύνδεσμοι είναι απαραίτητοι για το SEO. Επομένως, εάν θέλετε καλά αποτελέσματα αναζήτησης, χρειάζεστε μια σταθερή παρουσία στο Διαδίκτυο.
  7. Η ιστοσελίδα σας είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών για τους πελάτες σας. Όταν πρόκειται για πληροφορίες, το ίδιο επίπεδο πολυπλοκότητας και όγκου απλά δεν μπορεί να υπάρχει στα προφίλ των κοινωνικών δικτύων. Εάν οι πελάτες αναζητούν προδιαγραφές προϊόντων ή υπηρεσιών, ή θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ομάδα της επιχείρησής σας ή να δουν το πλήρες μενού ενός εστιατορίου, θα αναζητήσουν την ιστοσελίδα σας.

Τώρα ξέρετε γιατί μια ιστοσελίδα είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Αν λοιπόν χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία μίας πλήρως βελτιστοποιημένης με SEO ιστοσελίδας, με δυνατότητα απόκρισης (responsive) στις κινητές συσκευές, ώστε να αρχίσετε να κατατάσσεστε υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google, ενισχύοντας έτσι τις πωλήσεις και την αναγνωρισιμότητα  της επιχείρησής σας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Δείτε περισσότερα Άρθρα

Ας κρατήσουμε επαφή.

Εγγραφείτε στη λίστα email

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα