fbpx

Πώς το Digital Marketing βοηθά τις επιχειρήσεις και τι πλεονεκτήματα έχει για τις μικρομεσαίες.

Κι όμως ακόμα και στις μέρες μας πολλοί επαγγελματίες δεν είναι ενημερωμένοι για το τι ακριβώς εννοούμε με τη φράση Digital Marketing (Ψηφιακό Μάρκετινγκ), παρόλο που σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα κατά κόρον. Αυτό έχει ως συνέπεια να μη γνωρίζουν ότι  υπάρχουν οι ειδικοί που μπορούν να δώσουν ώθηση σε μία επιχείρησή και με την κατάλληλη στρατηγική να την απογειώσουν. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις μεγάλες και μικρομεσαίες, δίνοντας στις τελευταίες τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό με επιτυχία, αφού το κόστος επένδυσης ελαχιστοποιείται.

Τι είναι όμως το Digital Marketing?

Marketing είναι η προσπάθεια μιας επιχείρησης να αυξήσει τις πωλήσεις της και να τις διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο χρησιμοποιώντας τη διαφήμιση, αναδεικνύοντας την ποιότητα στο προϊόν αλλά και στη συσκευασία του, ενημερώνοντας τον καταναλωτή για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της επιχείρησης αλλά και την επιχείρηση για τα θέλω του καταναλωτή. Όλα αυτά πετυχαίνουν εφαρμόζοντας συγκεκριμένη στρατηγική.

Digital(=ψηφιακό)Marketing είναι το μάρκετινγκ που επιτυγχάνεται μέσω της αξιοποίησης όλων των ψηφιακών μέσων (υπολογιστές, κινητά, tablet, website, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter, Instagram…) και των νέων δυνατοτήτων που αυτά προσφέρουν, ακολουθώντας πάντα την τεχνολογία στις πολύ γρήγορες αλλαγές και νέες συνήθειες που αποκτούν οι άνθρωποι.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Digital Marketing, στην επιχείρηση, με τη χρήση των ψηφιακών μέσων, είναι πάρα πολλά. Παρακάτω μερικά από τα σημαντικότερα:

  • Έχει  τη δυνατότητα να συνδέσει μία επιχείρηση με τον καταναλωτή-πελάτη που μένει πολύ κοντά της κι όμως δεν τη γνωρίζει, αλλά και αυτόν που βρίσκεται πάρα πολύ μακριά της, ακόμα και στην «άκρη» του πλανήτη.
  • Μπορεί να εντοπίζει τον καταναλωτή, που ενδιαφέρεται για το προϊόν, από τις αναζητήσεις του στο διαδίκτυο και να του παρουσιάζει αυτόματα το προϊόν, ως διαφήμιση, κατά την περιήγησή του στο Ίντερνετ. Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες του εκάστοτε καταναλωτή, δίνει έμφαση στο σεβασμό του ανθρώπου και δεν τον κουράζει με αδιάφορα για αυτόν προϊόντα & υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλύτερα η προσέλκυση της προσοχή του.
  • Το ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για την συμπεριφορά του καταναλωτή, από τον τρόπο που αντιμετώπισε τη διαφήμιση, το προϊόν και την ιστοσελίδα της επιχείρησης, καθώς μετράει τις προβολές της διαφήμισης, των αριθμό των ατόμων που αντέδρασαν στη διαφήμιση, τις επισκέψεις των καταναλωτών στην ιστοσελίδα, το χρόνο που αφιέρωσαν στην επίσκεψη αυτή και πολλά άλλα δεδομένα.
  • Δίνει feedback (ανατροφοδότηση) στην επιχείρηση σας, καθώς τη φέρνει σε επαφή και σε διάλογο με τον καταναλωτή. Είτε μέσα από τα σχόλια που αφήνει ένας αγοραστής είτε με διάφορες καμπάνιες αξιολόγησης κπλ. Παίρνοντας τα δεδομένα αυτά, μια επιχείρηση μπορεί να βελτιώσει τις/τα υπηρεσίες/προϊόντα της ή και να αναπροσαρμόσει πλήρως τη στρατηγική της. Ταυτόχρονα η ύπαρξη πολλών ευχαριστημένων πελατών αλλά και η σωστή αντιμετώπιση των δυσαρεστημένων βοηθά και τους υπόλοιπους πελάτες να εμπιστευτούν την επιχείρηση και να μεταβούν σε αγορά.
  • Διατηρεί την επαφή με τον καταναλωτή 24 ώρες το 24ωρο. Οποιαδήποτε ώρα και στιγμή κάποιος συνδεθεί στο διαδίκτυο για ενημέρωση, ψυχαγωγία, αναζήτηση, αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών, για ανάγνωση ειδήσεων, για επικοινωνία με συγγενείς , έρχεται σε επαφή με προϊόντα που έχουν προκύψει από το αγοραστικό του προφίλ.
  • Προσφέρει ισότητα στην  εμφάνιση της επιχείρησης καθώς ο καταναλωτής δεν έχει άμεση πρόσβαση στο χώρο της επιχείρησης απαραίτητα, οπότε η  επιχείρηση μπορεί να έχει ως βάση έναν χώρο που δεν κοστίζει πολύ ή που βρίσκεται πολύ μακριά από αστικό κέντρο. Δεν έχει σημασία αν η επιχείρηση είναι μικρή ή μεγάλη αλλά η αξιοπιστία της και το ποιοτικό προϊόν.
  • Μέσω της δημιουργίας ιστοσελίδας αναδεικνύει το προϊόν, προβάλλει την αξιοπιστία της επιχείρησης και επιφέρει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή, που είναι το Α και το Ω στο να συνεχίσει να προτιμά την επιχείρηση. Η ιστοσελίδα είναι το σύγχρονο κατάστημα της επιχείρησης, οπότε μία ιστοσελίδα προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια ισοδυναμεί με το καλύτερο φυσικό κατάστημα το οποίο θα κόστιζε πανάκριβα. Με σχετικά πολύ μικρό κόστος μία μικρή ή μεσαία επιχείρηση μέσω της ιστοσελίδας γίνεται πάρα πολύ μεγάλη.
  • Πρόκειται για οικονομική λύση καθώς η διαφήμιση γίνεται στοχευμένα στον καταναλωτή που ενδιαφέρεται κι έτσι αποφεύγονται περιττά έξοδα. Βρίσκει τον πελάτη την ώρα που ο πελάτης ψάχνει για το προϊόν, τις υπηρεσίες ή κάτι παρεμφερές και τον έλκει στο διαδικτυακό κατάστημα της δικής σας επιχείρησης.
  • Φέρνει την επιχείρηση στο παρόν και την προετοιμάζει για το μέλλον. Στον καιρό της πανδημίας οι επιχειρήσεις με διαδικτυακή παρουσία όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά τα κέρδη τους εκτοξεύτηκαν, σε αντίθεση με όσες είχαν μείνει πίσω κι έτσι υπέστησαν μεγάλη ζημία. Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς με αποτέλεσμα κερδισμένος να βγαίνει όποιος αναπροσαρμόζεται συνεχώς.
  • Βοηθά τους ανθρώπους που ξεκινούν μια νέα επιχείρηση, καθώς όσο καλό ή πρωτότυπο να είναι το προϊόν ή η υπηρεσία είναι απαραίτητος ο στρατηγικός σχεδιασμός της γνωστοποίησης , της οργάνωσης, της επιλογής των νέων τεχνολογιών με τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν και γενικώς με ό,τι άλλο χρειάζεται πέρα από την άριστη παραγωγή του προϊόντος ή την άριστη παροχή της υπηρεσίας.

Υπάρχουν πραγματικά χιλιάδες εργαλεία και τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αξιοποιήσει το digital marketing. Στην Diversify σας βοηθάμε να βρείτε ποιοι από αυτούς τους τρόπους ταιριάζουν στην εταιρία σας, την εταιρική σας ταυτότητα, τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας και χαράζουμε μαζί σας τη βέλτιστη στρατηγική για να επιτύχετε τους στόχους σας, να ωθήσετε την επιχείρησή σας και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να μάθετε περισσότερα, εδώ.

Δείτε περισσότερα Άρθρα

Ας κρατήσουμε επαφή.

Εγγραφείτε στη λίστα email

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα